Koliko su opasne antene za mobitele

STOA (Science and Technology Options Assessment) Službeno tijelo Europskog parlamenta preporučuje kao najvišu granicu 100 mikroW/m2 (16 000 puta nižu nego u Hrvatskoj), njemački standard (SBM 2008) preporučuje 50 mikroW/m2, (32 000 puta niže), u Salzburgu je granica 10 mikroW/m2 (160 000 puta niže od hrvatskog pravilnika).

Istraživanje provedeno u Njemačkoj je pokazalo 3 puta veću učestalost raka među ljudima koji žive na udaljenosti 400 metara od GSM bazne stanice. Učestalost raka se također povećala što su ljudi bili duže izloženi zračenju.

Austrija-studija medicinskog fakulteta u Beču dokazala je da izloženost radijaciji baznih stanica, čak i u mjerama manjim od zakonski propisanih, utječe na zdravlje i kognitivne sposobnosti.

MAĐARSKA – znanstvena studija pokazuje da zračenje mobitela i blizina tornjeva mobilne telefonije može reducirati broj spermatozoida za čak 30 posto.

SAD – američki liječnik je pronašao da elektromagnetna radijacija povećava količinu HSP (Heat Shock Protein) proteina u ćelijama, što rezultira povećanim potencijalom za razvoj tumora, povećanom stimulacijom metastaza ili širenja ćelija raka, direktnim razvojem raka i smanjenom djelotvornošću lijekova za liječenje raka. Također je ustanovio da mikrovalovi , poput onih iz mobitela, mogu otvoriti krv-mozak barijeru (blood-brain barrier) dozvoljavajući štetnim kemikalijama, virusima i bakterijama da prodru u mozak, što uzrokuje bolesti poput demencije i tumora mozga.

Kako se možete zaštititi?

Na našoj web stranici možete pronaći informacije o proizvodima koji će vas pouzdano zaštititi od elektromagnetskog zračenja bez obzira na blizinu i snagu bazne stanice uz vrlo visoke zaštitne karakteristike do 99,99 %