Mjere za smanjivanje elektromagnetskog zračenja – električnog polja NF

Kada smo stekli svijest o postojanju elektrosmoga u našoj blizini, stanu, mjerenjem procijenili njegovu razinu, mikrolokaciju i izvorište, na dobrom smo putu da ga smanjimo na prihvatljivu mjeru ili potpuno uklonimo. Mjere za smanjivanje razine električnog polja na mjestu za spavanje ili na mjestu za rad ovise o uzročniku povišenog polja. Prvo je potrebno dijagnosticirati na pouzdan način uzročnika izvora povišenog električnog polja, najbolje mjerenjem, zatim prema njegovom karakteru provesti odgovarajuće mjere za suzbijanje.

Općenite primarne mjere smanjivanja električnog polja na mjestu za spavanje, koje ne koštaju, su uklanjanje nepotrebnih produžnih kablova, smanjivanje broja električnih uređaja na minimum, udaljiti uređaje na 0,5 do 2 metra od mjesta za spavanje, korištenje budilnika na baterijsko napajanje. Poželjan način smanjenja priključnih kabela je korištenje više uređaja u jednom kućištu.

Ako se mjerenjem ispostavi da ove mjere ne pridonose dovoljno smanjenju električnog polja jer je uzrok u susjednom stanu ili izvan građevinskog objekta i nema druge mogućnosti ukloniti ili utjecati na izvor polja, onda treba pristupiti sekundarnim mjerama koje zahtijevaju materijalna ulaganja, tada se koristi zavjesa od tkanine sa utkanim vodljivim nitima-mrežom, vodljiva folija, vodljiva tapeta ili vodljiva boja za unutarnje ili vanjske zidove ili podloška za madrac.

Nakon otklanjanja jednog ili više uzroka povišenoga električnog polja najbolje je ponovnim mjerenjem utvrditi učinkovitost provedenih mjera te procijeniti novonastalo stanje te iterativno približavati željenom stanju.

Zaštite od zračenja

Na našoj web stranici možete pronaći informacije o proizvodima koji će vas pouzdano zaštititi od elektromagnetskog zračenja bez obzira na blizinu i snagu  uz vrlo visoke zaštitne karakteristike do 99,99 % .

Svi proizvodi posjeduju certifikate od nadležnih državnih institucija i redovito se testiraju na Sveučilištu Njemačkih Federalnih Oružanih Snaga u Münchenu prema standardima ASTM D4935-10 i / ili IEEE STD 299-2006.

Proizvodi, usluge i materijali: